coaching, counseling of hypnotherapie?

Het verschil tussen wat een coach, een counselor of een (hypno)therapeut doet is soms verwarrend.

Wat is het verschil en hoe kan ik je helpen?

COACHING

Coaching is een praktische aanpak om grip te krijgen op een specifieke situatie. Via coaching maak je je potentieel vrij om je prestaties te maximaliseren.

Coaching is geschikt als je effectiever gedrag wilt leren of je persoonlijk wilt ontwikkelen. Coaching geeft je naast inzicht ook tools om je probleem in de praktijk aan te pakken.

De nadruk ligt op persoonlijke groei en het vergroten van zelfvertrouwen en motivatie.

Integratieve coaching gaat over de relatie tussen jezelf en de buitenwereld en is gericht op het hier-en-nu.

Desgewenst kun je door mij ook online gecoacht worden.
Voor coaching zijn geen vergoedingsmogelijkheden

 

COUNSELING

Een counselor helpt je bij emotionele, psychosociale en psychosomatische problemen.

Counseling wordt toegepast wanneer coaching alleen niet voldoende effect heeft, of als je tijdelijk meer psychische begeleiding nodig hebt: je weet wel wat je moet doen, maar toch lukt het niet op de essentiële momenten. Dan er is er een grote kans dat een innerlijke blokkade je belemmert.

Bij counseling ligt het accent op het werken aan de binnenwereld, het onbewuste. Integratieve counseling is gericht op het hier-en-nu.

Counseling vindt altijd plaats in de praktijk en kan gedeeltelijk vergoed worden door je zorgverzekering

HYPNOTHERAPIE

Therapie wordt toegepast wanneer het probleem nog dieper geworteld is; wanneer bepaalde ervaringen je belemmeren om je voldoende sterk te voelen om lastige situaties het hoofd te bieden. Of, wanneer je eigenlijk niet weet wat de oorzaak is van je klacht en coaching of counseling niet genoeg helpt.

Binnen therapie kan hypnose een hulpmiddel zijn. Via hypnotherapie kunnen (onbewuste) belemmerende overtuigingen inzichtelijk worden en onverwerkte ervaringen een plek krijgen.
Je maakt daarin gebruik van een eigen, heel bekend vermogen: trance. Trance, een vorm van diepe innerlijke concentratie, herken je wellicht uit de momenten dat je heel geconcentreerd met iets bezig bent en daardoor te tijd vergeet. Of wanneer je opeens wakker schrikt uit een dagdroom.

In hypnotherapie ga je onder begeleiding in trance. Je bent daarin nooit helemaal ‘weg’ en kan altijd horen wat de therapeut zegt. Je gebruikt de trance om tot antwoorden te komen die je met je alledaagse bewustzijn moeilijk of niet kan bereiken.
Hypnotherapie is een zeer effectieve manier om nieuwe inzichten op te doen en helpt je om je doelen te bereiken. Bovendien zorgt het voor diepe ontspanning, balans in lichaam en geest en nieuwe energie.

benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

NEEM CONTACT OP VIA MAIL OF TELEFOON OF MAAK EEN AFSPRAAK