werkwijze

IK WERK INTEGRATIEF

In een integratief coachings-/counselingstraject worden alle delen van het mens-zijn betrokken. Gedrag, emoties, denken, lichaam, spiritualiteit en sociale omgeving zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. 

Als je verliefd bent, voel je dat bijvoorbeeld in je lichaam. Heb je een negatieve overtuiging over jezelf, dan kan dat het contact met anderen in de weg staan.

Vanuit deze ervaringen gaan we op zoek naar de hulpbronnen die je van nature in huis hebt. Als deze bronnen nog onbewust zijn of moeilijk toegankelijk, help ik je contact te maken met je innerlijke belevingswereld, zodat je sneller de oorzaken van en oplossingen voor je probleem vindt.

Op deze manier kun je jouw bewuste en onbewuste blokkades aanpakken, in contact komen met dat wat je echt wil en je potentieel bereiken én behouden.

 

Rosan coachte mij toen ik zoekende was in mijn werk en ambitie. Midden veertig had ik behoefte om te kijken waar ik sta en wat ik nog wil bereiken. Ook worstelde ik met bepaalde uitdagingen in mijn werk.

Hoe ga je om met tegenstrijdig beleid en waarom sta ik waar ik sta? Ik kreeg verheldering in wat ik belangrijk vind in mijn werk en waarom ik continue op zoek ben naar die ene prikkel.

Ik heb geleerd dichter bij mezelf te blijven en keuzes niet te laten afhangen van wat er om mij heen gebeurt. Het resultaat is heel concreet: mijn toenmalige baan was niet de plek waar ik gelukkig zou worden.

De rust die Rosan uitstraalt en haar analytische vermogen hielpen mij goed op weg. Ik raad Rosan aan iedereen aan die op zoek is naar een objectief luisterend oor, zonder te oordelen over wat je voelt en vindt.

~ Lisette, Utrecht

Binnen een langlopend conflict zag ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Hulp zoeken was spannend, omdat ik niet precies wist wat ik eigenlijk wilde.

Rosan stelde me op mijn gemak en gaf me alle ruimte om na te denken. Zo kwam stukje bij beetje duidelijkheid.

Wat het meest verhelderend was, was dat ik inzag dat ik zelf iets aan de situatie kon doen. Ik ben ontzettend goed geholpen!”

~ R.S.

 

Na mijn studie afgerond te hebben wist ik niet precies welke kant ik op moest. Welke baan past er bij mij en hoe vind ik wat ik écht leuk vind? Ik hoopte dat ik m.b.v. een coach wat van deze onzekerheid en twijfel kon omzetten naar duidelijkheid.

Tijdens de gesprekken zijn we ingegaan op de onderliggende oorzaken van mijn twijfels. Daarnaast hebben we wat meer praktische zaken besproken, bijvoorbeeld door het in kaart brengen van mijn capaciteiten en hoe ik deze het beste kan inzetten. Hierdoor ben ik nu beter in staat om mijn eigen denkpatronen te begrijpen en om mijn houding aan te passen. Ik kan beter omgaan met bepaalde situaties en krijg een andere respons van mensen dan wanneer ik deze tips niet inzet. Ook ben ik rustiger geworden en aan het leren dan onzekerheid niet altijd verkeerd is.

Ik zou Rosan aanraden aan vrienden die op het punt staan een lastige/impactvolle keuze te maken, maar hier nog niet helemaal zeker van zijn. Rosan stelt doelgerichte vragen en laat je op deze manier zelf tot inzichten komen. Ook geeft ze je handvatten om te werken aan datgene waar je mee zit, op een fijne, positieve manier.

~ Nicoline, Rotterdam

 

HOE VERLOOPT EEN COACHING- / COUNSELING TRAJECT?

In een kennismakingsgesprek gaan we in op jouw vraag.
We bespreken je doel en de stappen ernaartoe.

In de daaropvolgende sessies zal de nadruk liggen op gesprekken en oefeningen die het inzicht in jezelf vergroten, waardoor het steeds makkelijker wordt je doel(en) te behalen.

Je traject is persoonlijk en helemaal afhankelijk van je vraag. Gemiddeld zijn 5 sessies nodig per coachingstraject om tot het gewenste resultaat te komen. Voor counseling ligt het gemiddelde rond de 8.

Iedere sessie duurt 60 minuten en vindt om de 2-3 weken plaats.
Een traject kan plaatsvinden in opdracht van een werkgever of op je eigen initiatief.

Als counselor/coach houd ik me aan de algemene bepalingen van de WGBO en de ethische beroepscode die in dit werkveld van toepassing is.

Het verschil tussen coaching en counseling >>

tarieven en vergoedingen

Het tarief voor een standaard coaching- of counselinggesprek bedraagt €58,- voor particulieren (inclusief 21% BTW)

De kosten kunnen vanaf juli 2020 geheel of gedeeltelijk vergoed worden door je verzekering. Neem hiervoor contact op met je eigen zorgverzekering.