werkwijze

vrouw loopt door labyrinth van stenen

IK WERK INTEGRATIEF

In een integratief coachings-/therapietraject worden alle delen van het mens-zijn betrokken. Gedrag, emoties, denken, lichaam, spiritualiteit en sociale omgeving zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Als je verliefd bent, voel je dat bijvoorbeeld in je lichaam. Heb je een negatieve overtuiging over jezelf, dan kan dat het contact met anderen in de weg staan.

Vanuit deze ervaringen ga je op zoek naar de hulpbronnen die je van nature in huis hebt.

Als deze bronnen nog onbewust zijn of moeilijk toegankelijk, help ik je contact te maken met je innerlijke belevingswereld, zodat je sneller de oorzaken van en oplossingen voor je probleem vindt.

Op deze manier kun je jouw bewuste en onbewuste blokkades aanpakken, in contact komen met dat wat je echt wil en je potentieel bereiken én behouden.

 

Rosan coachte mij toen ik zoekende was in mijn werk en ambitie. Midden veertig had ik behoefte om te kijken waar ik sta en wat ik nog wil bereiken. Ook worstelde ik met bepaalde uitdagingen in mijn werk.

Hoe ga je om met tegenstrijdig beleid en waarom sta ik waar ik sta? Ik kreeg verheldering in wat ik belangrijk vind in mijn werk en waarom ik continue op zoek ben naar die ene prikkel.

Ik heb geleerd dichter bij mezelf te blijven en keuzes niet te laten afhangen van wat er om mij heen gebeurt. Het resultaat is heel concreet: mijn toenmalige baan was niet de plek waar ik gelukkig zou worden.

De rust die Rosan uitstraalt en haar analytische vermogen hielpen mij goed op weg. Ik raad Rosan aan iedereen aan die op zoek is naar een objectief luisterend oor, zonder te oordelen over wat je voelt en vindt.

~ Lisette, Utrecht

Binnen een langlopend conflict zag ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Hulp zoeken was spannend, omdat ik niet precies wist wat ik eigenlijk wilde.

Rosan stelde me op mijn gemak en gaf me alle ruimte om na te denken. Zo kwam stukje bij beetje duidelijkheid.

Wat het meest verhelderend was, was dat ik inzag dat ik zelf iets aan de situatie kon doen. Ik ben ontzettend goed geholpen!”

~ R.S., Amsterdam

 

Na mijn studie afgerond te hebben wist ik niet precies welke kant ik op moest. Welke baan past er bij mij en hoe vind ik wat ik écht leuk vind? Ik hoopte dat ik m.b.v. een coach wat van deze onzekerheid en twijfel kon omzetten naar duidelijkheid.

Tijdens de gesprekken zijn we ingegaan op de onderliggende oorzaken van mijn twijfels. Daarnaast hebben we wat meer praktische zaken besproken, bijvoorbeeld door het in kaart brengen van mijn capaciteiten en hoe ik deze het beste kan inzetten. Hierdoor ben ik nu beter in staat om mijn eigen denkpatronen te begrijpen en om mijn houding aan te passen. Ik kan beter omgaan met bepaalde situaties en krijg een andere respons van mensen dan wanneer ik deze tips niet inzet. Ook ben ik rustiger geworden en aan het leren dan onzekerheid niet altijd verkeerd is.

Ik zou Rosan aanraden aan vrienden die op het punt staan een lastige/impactvolle keuze te maken, maar hier nog niet helemaal zeker van zijn. Rosan stelt doelgerichte vragen en laat je op deze manier zelf tot inzichten komen. Ook geeft ze je handvatten om te werken aan datgene waar je mee zit, op een fijne, positieve manier.

~ Nicoline, Rotterdam

 

"

Ik zocht contact Rosan omdat ik het erg lastig vond om openlijk over mijn homoseksualiteit te praten. Vooral met mijn ouders. Het onderwerp werd over het algemeen vermeden en daar werkte ik actief aan mee. Tijdens het traject leerde ik ook om überhaupt meer over mijn gevoelens te praten. Dat was ik niet gewend en had ik nooit echt geleerd.

In eerste instantie heeft Rosan bewustwording bij mij gecreëerd. Daarna hebben we samen onderzocht waar de kern van het probleem zit en, in kleine stapjes, hiervoor oplossingen bedacht. Vervolgens is het oefenen en reflecteren. Ik merkte dat praten over gevoelens en mijn homoseksualiteit me steeds makkelijker afging.

Rosan heeft een persoonlijke benadering, luistert, maar maakt ook zaken concreet. Een combinatie die voor mij erg goed heeft gewerkt.

– Martijn, Rotterdam

"

Ik zag potentie op meerdere vlakken in mijn zakelijke leven, maar had daar een nieuwe kijk op nodig. Wat wou ik nou Echt bereiken met mijn werk en hoe? Doelen stellen en die dan ook daadwerkelijk uitvoeren. Wat kenmerkend voor Rosans manier van coachen was is dat zij goed luistert en niet oordeelt. Zij verzamelt informatie en geeft dan nieuw inzicht zonder die op te leggen of te forceren. Ik was blind geworden voor bepaalde zaken en door de sessies kon ik met frisse ogen weer tegen mijn problematiek aankijken en oplossingsgericht nadenken en handelen.

Ik heb met behulp van Rosan moed verzameld om zelf les te geven op mijn vakgebied. Ik ben nu al twee jaar verder en haal hier zo veel voldoening uit, het is heel verreikend.

B.U.

HOE VERLOOPT HET TRAJECT?

In een kennismakingsgesprek gaan we in op jouw vraag.
We bespreken je doel en de stappen ernaartoe.

In de daaropvolgende sessies zal de nadruk liggen op gesprekken en oefeningen die het inzicht in jezelf vergroten, waardoor het steeds makkelijker wordt je doel(en) te behalen.

Je traject is persoonlijk en helemaal afhankelijk van je vraag. Gemiddeld zijn 5 sessies nodig per coachingstraject om tot het gewenste resultaat te komen. Voor counseling en hypnotherapie ligt het gemiddelde rond de 8.

Iedere sessie duurt 60 minuten en vindt gemiddeld om de 2 weken plaats.
Een traject kan gestart worden in opdracht van een werkgever of op je eigen initiatief.

Als coach/counselor/hypnotherapeut houd ik me aan de algemene bepalingen van de WGBO en de ethische beroepscode die in dit werkveld van toepassing is. Als nodig maak ik gebruik van de klachtenregeling van mijn beroepsvereniging.

Het verschil tussen coaching, counseling en therapie >>

tarieven en vergoedingen

Het tarief voor een standaard gesprek bedraagt €90,- voor particulieren.

De kosten voor counseling en hypnotherapie kunnen gedeeltelijk vergoed worden door je zorgverzekering vanuit het aanvullend pakket. Neem voor de mogelijkheden contact op met je eigen zorgverzekering of lees hier meer over wat welke verzekeringen vergoeden.

Coachingsgesprekken worden niet vergoed.

Een verwijsbrief van je huisarts is niet nodig, wel is goed je huisarts op de hoogte te stellen van je bezoek.

Alle informatie die je met me deelt behandel ik strikt vertrouwelijk.